Sisu SL 170 4x4

SL, SK, SM, SN ja SR-sarjat

Valvoja: sisua

Neliveto Sisu
Viestit: 337
Liittynyt: Su Heinä 09, 2017 9:21 pm

Re: Sisu SL 170 4x4

Viesti Kirjoittaja Neliveto Sisu » Pe Huhti 26, 2019 9:22 pm

.
Liitteet
image.jpg

Avatar
Sisu SM
Viestit: 125
Liittynyt: Ke Maalis 21, 2018 8:27 pm

Re: Sisu SL 170 4x4

Viesti Kirjoittaja Sisu SM » La Huhti 27, 2019 10:39 pm

Kyllä tätä vaan on ilo seurata vaikkei niin tuliskaan kommentoitua.. 8)
KuvaKuvaKuva

Neliveto Sisu
Viestit: 337
Liittynyt: Su Heinä 09, 2017 9:21 pm

Re: Sisu SL 170 4x4

Viesti Kirjoittaja Neliveto Sisu » Ma Touko 06, 2019 10:24 pm

Viime viikonloppuna kasasin oikean puoleisen etunavan ja kiinnitin kääntövarret. Tänään irrotin ohjaustehostimen, se pitää vielä hiekkapuhaltaa rungon puolelta. ratin pylvään ohjaustehostimeen tuleva nivel oli täysin jumissa ja tehostimen ja ratinpylvään välisen tangon booritus oli väljä, pitää katsoa olisiko varastossa purettuna hieman vähemmän kulunut booritus.

Neliveto Sisu
Viestit: 337
Liittynyt: Su Heinä 09, 2017 9:21 pm

Re: Sisu SL 170 4x4

Viesti Kirjoittaja Neliveto Sisu » La Heinä 06, 2019 12:38 pm

Sisun etuakselisto sai kasatuksi tuossa toukokuun puolella ja nyt parin viime viikon aikana olen korjannut viimeisiä rungon halkeamia ohjaamon takaa. Rungossa ei ollut kuin muutamia pieniä halkeamia jakovaikteiston vakaajatangon kannakkeen pultinrei'issä, mutta sitten oli kaikenlaista muutakin korjattavaa. Eilen hitsasin rungon takapalkkiin paineilmaventtiilin kiinnikkeen, joita ei ollut palkissa, joka oli uudempi kuin alkuperäinen takapalkki, lisäksi hioin ohjaustehostimen telineeseen tehdyn hitsaussauman. Vielä rungon takapäässä on hiottavia kohtia, sillä alkuperäinen takapalkki oli hitsattu jostain syystä lattaraudoilla kiinni runkoon. Jakovaihteisto, ohjaustehostin ja muita pikkuosia hiekkapuhallettiin ja pohjamaalatiin uudestaan, koska pohjavärin värivalinnasta johtuen kaikkea ei oltu maalattu ja osat olivat ruostuneet. Tällä kertaa osat pohjamaalattiin punaisella värillä. Tavoitteena olisi saada Sisun runko ensi viikonloppuna varsinaiseen pohjaväriin ja pintaväriin.

Neliveto Sisu
Viestit: 337
Liittynyt: Su Heinä 09, 2017 9:21 pm

Re: Sisu SL 170 4x4

Viesti Kirjoittaja Neliveto Sisu » La Heinä 20, 2019 12:37 pm

Eilen Sisun runko maalattiin pohjamaaliin ja seuraavaksi runkoon kiinnitetään jakovaihteisto sekä moottorin, polttoainentankin ja akkukotelon kannakeet, minkä jälkeen runko maalataan pintaväriin. Maalauksen jälkeen asennetaan alustan sähkö- ja paineilmajärjestelmät.
Liitteet
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Neliveto Sisu
Viestit: 337
Liittynyt: Su Heinä 09, 2017 9:21 pm

Re: Sisu SL 170 4x4

Viesti Kirjoittaja Neliveto Sisu » Ma Elo 26, 2019 11:24 pm

Muutama viikko sitten runko maalattiin pintaväriin. Asensin paineilmajärjestelmän rungon väliin, taka-akselin jarruletkut laitoin uudet, jatketut paineilmaputket vaihdoin myös uusiin. Sähköjärjestelmästä irrottelin johtonippujen suojamuovit, tilaan uutta "suojasukkaa" ja laitan kaikki johtojen suojaukset uudestaan. Yhdestä kohtaa johtonippu oli lämminnyt ja mustunut. Takavalojen jakorasian purin kokonaan, pudistin jakorasian, hioin ja maalasin pohjalevyn sekä puhdistelin hapettumat ja lian liitinriveistä. Pitää tilata abikoja sekä pistokkeita ja vaihtaa vanhat ja hapettuneet abikot uusiin. Takavalojen kiinnityskevyt olivat ruostuneet pahoin, teetätin uudet levyt paikallisella konepajalla samalla kanttautin tankinkorvakon runkoon kiinni tulevat osat, viikonloppuna hitsailin nämä osat kiinni korvakkoon. Taaimmaisen tankinkorvakon kiinnitysosat oli leikattu irti ja korvakko oli alusterän kiinnikkeiden takia hitsattu kiinni apurunkoon, nyt kaikki tankin korvakot ovat ehjiä. Polttoainetankki on pahoin kolhiutunut ja paikattu useaan otteeseen, pitää kokeilla, jos tankista saisi vielä kunnollisen. Vanhat polttoaineputket olivat hankautuneet, joten tein nekin uudet.

Runko alkaisi muuten olla kasassa, enää puuttuu jakovaihteisto kardaanit ja ohjaamon alle tulevat rungon "jäykistyspalkit", joita en laita vielä paikalleen, sillä palkit olisivat vain tiellä ohjaamon pohjaa korjatessa. Kun runko on valmis aloitan moottorin ja vaihteiston kunnostuksen.

Vastaa Viestiin