Sisua.net
http://www.sisua.net/forum/

Scania P82M jarrukellon irroitus ongelma
http://www.sisua.net/forum/viewtopic.php?f=19&t=3434
Sivu 1/1

Julkaisija:  jylhä [ Su Huhti 08, 2018 11:30 am ]
Viestin otsikko:  Scania P82M jarrukellon irroitus ongelma

Katsastukseen pitäisi vaihtaa ainakin toinen takajarrukello, mutta kun vanha ei ole halukas jättämään paikkaansa. Kellon kiinnityspulttien avaaminen mopolla ei suoraan onnistu koska kellot ei mene suoraan räikkiin vaan ne on yhdistetty tangolla ja se tanko on mutterinvääntimen tiellä. Tangon päissä on tapit C jotka irottamalla välitangon A saisi pois. EI irtoa.
Räikkien säätö tuntuu olevan jumissa joten palkkia A ei niilläkään saa siirrettyä pois muttereiden edestä.
Myös kellojen kiinnitysrauta B on istunut paikoileen niin mukavasti ettei senkään irrotus pultteja katkomatta onnistu. Väkisin ei viitsi irrottaa kun ei ole varmaa taipuuko rauta pois sittenkään.
Jotain pitänee siis särkeä mutta mitä? Katkaistakko räikät kohdasta X, vai yrittääkö sahata kellon pultit poikki kohdasta Y?
Kellon pulttien katkaisulla tulis kaiken vähiten maksavia vaurioita. Toisaalta hyvä kai ne räikätkin olis kerran auton aikana vaihtaa.
Kuva Kuva

Julkaisija:  _JT_ [ Pe Huhti 20, 2018 10:20 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Scania P82M jarrukellon irroitus ongelma

Räikät kannattaa myös uusia, jos katsastuksessa jarruja joutuu säätään, niin jumiutuneiden räikkien säätöjen takia homma tyssää. Räikät ei kumminkaan kalliita ole. Taitaa leikkuupilli olla helpoin irrottelu väline, ei tahdo pyssyllä aueta kunnolla ruostuneet pultit. Räikkäkin voi olla kunnolla jumissa s-akselin päässä, joutuu palasina leikkaan akselin päästä irti. jos ei ole tervalla kasattu. Ei muuta kuin uudet räikät ja kellot niin menee taas pitkään. Hankalia vähän purkaa ilman leikkuu pillejä jos kunnolla jumiutuneet.

Julkaisija:  jylhä [ Ke Touko 16, 2018 9:10 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Scania P82M jarrukellon irroitus ongelma

Oli tuo auton sijainti sellainen ettei tulityöt oikein innostanut. Pilleillä lopulta poistin mutterit c-palkin sisältä melko helposti. Taitaa mennä räikät ja toinenkin kello vielä vaihtoon. Nyt kun auto ei enää talviteitä joutune kulkemaan niin uudet osat kestää hintansa monta kertaa ja helpottaa tosiaan katsastusta.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/