Sisua.net

Sisu kuorma-autoihin liittyvää asiaa
Sisua.net Keskustelupalsta Kuvagalleria
Tänään on Ti Huhti 23, 2019 10:40 pm

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: Su Tammi 11, 2015 2:24 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 10:10 pm
Viestit: 2
Joutunee keväällä avaamaan leukun koneen ja ennen sitä pitäisi metsästää jostain mm. kannentiiviste. Epäilys että jossain sylinterissä on renkaat jumissa tai vastaavaa. Mistähän tuon tiivisteen voisi löytää?


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Tammi 12, 2015 6:17 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Marras 21, 2012 4:33 pm
Viestit: 269
Eikös jumittuneiden männänrenkaiden herkistelyyn ole muitakin keinoja? Jostain muistan kuulleeni/lukeneeni että ne voi saada liikkeelle jollain öljyyn sekoitettavalla aineella.


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ke Tammi 14, 2015 7:26 am 
Poissa
Avatar

Liittynyt: La Tammi 29, 2011 8:26 pm
Viestit: 729
Paikkakunta: Saksa
Leylandiin saa kyllä osia mutta niiden etsiminen vaatii vähän vaivaa.

Tärkeysjärjestyksessä maat joista osia voi ostaa:
1) Englanti
2) Australia (yleensä kallis)
3) Intia (uustuotantoa, osien laatu ei vastaa alkuperäisosia)

Englanti on ehkäpä helpoin koska on EU-maa ja lähetykset tulevat nopeasti, samoin hintataso on yleensä melko alhainen jos osat ovat vanhaa varastoa. Helpoin vaihtoehto on hakea osia eBaystä esim. hakusanalla "Leyland 410": http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... 0&_sacat=0
eBay listaa ensiksi Englannissa olevat osat ja sen jälkeen muut maat. Kannattaa kuitenkin olla erittäin tarkkana osia ostaessa, jotkut osat on virheellisesti merkattu väärälle mallille ja siten paketin saapuessa voi tulla yhteensopivuusongelmia.

Tuossa on myyjä (ja ehkä sopiva kannentiiviste £30,-) joka ei tällä hetkellä aktiivinen: http://www.ebay.com/itm/LEYLAND-EO-370- ... 4876a14e0b

Leyland on Suomessa ehkä vähemmän tunnettu ja arvostettu merkki. Totuus kuitenkin on, että se on ollut todella iso valmistaja ja vaikkakin tänä päivänä Englannin teillä ei tule niin paljon Leyland-merkkisiä kuorma/linja-autoja vastaan, niin kadut olivat niitä täynnä vielä 70-/80-luvun vaihteessa. Britannian ajoneuvoteollisuus koki niinä ja sen jälkeisinä aikoina suuria muutoksia joiden ansioista yleisesti koko ajoneuvotuonto merkkiin katsomatta koki rohmahdusmaisen ajanjakson. Englannille tyypilliseen tapaan jokaiselle automerkille on ollut paljon pieniä spesialisti-pajoja jotka pitivät kalustoa liikenteessä. Koska tuosta suuruuden ajasta on jo kulunut vuosikymmeniä ovat myös lähes kaikki näistä pienistä yrityksistä kuolleet tai vaihtaneet merkkiä. Osia kyllä on, mutta ne ovat aikalailla hajautuneet ja pulpahtelevat yleensä pintaan näiden myynti-ilmoitusten kautta. Olen tähän asti onnistunut löytämään aina kaikki tarvittavat osat, mutta monet niistä ovat tulleet esim. sellaista kautta että olen löytänyt myyjän jolla on ollut useampi osa Leukkuun tarjolla (jotka eivät sovi omaan moottoriin), olen kuitenkin lähestynyt viestillä myyjää ja sitä kautta on löytynyt sitten itselle tarpeelliset osat = myyjällä on ollut jonkun firman vanhaa varastoa. Antaisin tässä jonkun suoran kontaktin, mutta viimeisen kerran kun jotain osia tarvitsin taisi olla 2009 ja tiedot ovat vanhentuneet. Tuolloin ostin 2kpl uusia vesipumppuja, 50,-/kpl.

Kontaktit voivat olla vaikkapa tuollaisia, heiltä löytyy Leylandiin osia mutta täytyy ensin kysellä mitä on tarjolla: http://www.classicenginesandspares.co.uk/index.html

Pahimmassa tapauksessa voit teettää uuden kannentiivisteen jos alkuperäistä ei löydy (epäilen että löydät ja hintaluokka melko kallis n. 120-170,-eur).

Ps. Meillä on 2kpl ylimääräisiä toimivia O.410 koneita, joista toisesta voisi kyllä edullisesti luopuakin - ongelma on vaan tuo rahtaaminen Suomeen jolloin hommassa ei taida enää olla järkeä. Tällä foorumilla on "ZAU"-nimimerkki jolla oli muutamia vuosia sitten aika monta laatikkoa Kalkusta ostettuja Leyland-osia. Kannattaa ehkä häneltäkin kysellä, jos vaikka sieltä löytyisi :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ke Tammi 14, 2015 4:19 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ma Loka 08, 2007 10:33 pm
Viestit: 2917
Paikkakunta: Hämeen perukoilla
Jokunen vuosi sitten ostin O.401 koneen kansipahvin ihan paikallisesta autotarvike liikkeestä. Oliskohan maksanut 85e?

Payenin kannentiiviste, paketti taitaa olla vielä tallessa, ja siitä näkee osanumeronkin.

_________________
"Oman, kunnioitettavan porukan muodostavat alan harrastajat. Heidän ansiostaan esimerkiksi Proto-Sisuja on edelleen ajokuntoisina."

SA-1337: http://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=29218

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ke Tammi 14, 2015 11:46 pm 
Poissa

Liittynyt: La Marras 01, 2008 8:34 pm
Viestit: 68
mulla on ylimääräinen eli parikin kannentiivistettä. Reinz merkkisiä.

pikkuvaarnoilla olevaan eli läpihengittävät pääosin 400,410

tiiviste maksaa 50,-


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ma Marras 14, 2016 9:41 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ma Elo 18, 2008 6:46 pm
Viestit: 459
FBW kirjoitti:
Leylandiin saa kyllä osia mutta niiden etsiminen vaatii vähän vaivaa.

Tärkeysjärjestyksessä maat joista osia voi ostaa:
1) Englanti
2) Australia (yleensä kallis)
3) Intia (uustuotantoa, osien laatu ei vastaa alkuperäisosia)Avasin tämän vanhan keskustelupohjan, kun varaosien metsästys on taasen ajankohtaista. FBW:n mainitsemat hankintamaat Leylandin osien suhteen menee juuri noin tosin poikkeuksiakin on matkanvarrelta esim. Malta ja Sveitsi :D Englannin hintataso on alkanut hilautumaan ylöspäin ja yhä useammin myydään ei oota. Australia on kallis johtuen rahdista, tullista ja ALV:sta, mutta vielä aika hyvin löytyy tavaraa ja on viimeinen hätävarapaikka.

Mielenkiintoisin olisi tuo Intia hankintapaikkana, mutta onko kukaan oikeasti saanut hankittua ikinä tuolta suoraan mitään? Yleensä pitäisi ostaa 100-1000kpl tuotetta, mutta jotkut myövät yksittäinkin tai pieninä erinä. Näin siis mainospuheissa todellisuus on eri, kun tiedustelee asiaa eivät edes vaivaudu vastaamaan. Olen ottanut kauppiaisiin yhteyttä ebay:n, alibaban ja suoraan kauppiaiden nettisivujen kautta eikä tärppää.

Itsellekkin voisi hommata jotain mukavaa varoiksi, mutta olen etsinyt kaverin Leyland O.690 vesipumpun huoltosarjaa tai koko pumppua. Intiassa näyttäisi näitä olevan pilvin pimein, mutta ei näköjään myynnissä :evil:


Ylös
   
ViestiLähetetty: Ke Marras 16, 2016 4:45 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: La Tammi 29, 2011 8:26 pm
Viestit: 729
Paikkakunta: Saksa
Jaa Sveitsistäkin löytyy Leyland osia? Siellä on vähänlaisesti Englantilaista kalustoa, mutta olisipa hienoa jos sieltä varaosia löytäisi. Me asumme tässä ihan rajalla, joten ajan Sveitsin puolelle monta kertaa viikossa - voin hyvinkin noutaa osia tarvitsijalle jos vain tietäisin mistä (!).

Semmoinen vitsikin on, että Sveitsin rajalla tullimies kysyy autoilijalta: "Minne olette matkalla?"
Autoilija: "Ajattelin kiertää Sveitsin ympäri..."
Tullimies: "Mitä teette sitten loppupäivästä? "
:mrgreen:

Intia olisi erittäin kiinnostava Leyland-osien kannalta. Juutuin jollekin mielenkiintoiselle intialaiselle autofoorumille päiväksi, mutta rekisteröinti sinne oli sen verran pitkä lomake että jätin tekemättä. Varmasti jotain tuollaista kautta saisi ainakin tietoa, mielenkiintoisia projekteja siellä ainakin oli työn alla. Voin koittaa tuota foorumia uudestaan, nyt täytyy vielä viikko jaksaa tätä erittäin hidasta nettiyhteyttä, mutta sen jälkeen voin etsiä sen linkin käsiini ja rekisteröityä. Meillä on täällä kotona sellainen nettiyhteys että kuukausittainen datalimiitti tulee yleensä viikossa käytettyä ja loppu kuu menee sitten 64kb/sek yhteydellä...

Itseasiassa kävin tänään meidän "lähes perhettä" pitzeriassa (tyttöystävän siskon poikaystävän omistuksessa). Sinne oli tullut uusi Pizzan paistaja, Sing nimeltään :D Mukavan oloinen kaveri mutta häneltä ei sujunut Saksa eikä edes Englanti kovin hyvin, josta tulikin mieleen että kaikki eivät Intiassa ehkä vastaa englannin -kielisiin viesteihin. Vaikka melkein pakostakin soi heti päässä "Mr. Apu"-aksentti kun tapaa intialaisen, yleensä ainakin olettaa että englanti sujuu. Ehkäpä viestin käsittelyä auttaisi, jos pistäisit yhteydenotto viestiin lehmän kuvan - siihen sitten selite että varaosia tarvitaan "Pyhään Lehmään" :mrgreen: Toimiiko vitsi, köh :mrgreen:

No lisätään vielä Intiastakin oma kokemus. Kerran elämässä, nuorena innokkaana yrittäjänä otimme Intiasta meille konttorin jossa oli sitten 7-8 paikallista papereilla hyvinkin pätevää kaveria työskentelemässä. No kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin elokuvissa, ja pientä turhautumistakin oli syntymässä. Kaikenlaisia "hauskoja" yllätyksiä tapahtui, mutta muistan elävästi kuin siellä osassa kaupunkia jossa tämä satelliittikonttorimme sijaitsi - oli vaarallinen ihmissyöjä-tiikeri liikenteessä. Siis ihan oikeasti. Taas sieppasi kun hommat eivät siellä sujuneet, joten soitimme pariinkin otteeseen Intiaan joskus keskiyöllä heidän aikaansa, ihan vain sen takia että joku joutuisi kävelemään tien toiselta puolen asuinrakennukselta toimistoon vastaamaan puhelimeen (joka varmaan herätti koko kylän). Odottelimme niin kauan että joku oli pakotettu kävelemään pimeässä tien ylitse toimistoon ja kun joku vihdoin puhelimeen vastasi - iskimme luurin kiinni :mrgreen: Näin jälkikäteen vieläkin naurattaa, mutta aika typeräähän tuo oli. Kukaan ei kuitenkaan joutunut Tiikerin syömäksi, mutta varmaan puhelimeen käveleminen on aiheuttanut pientä adrenaalinia veressä...

Ps. Maksimi hymiöiden määrä on 5 kpl, olisin käyttänyt enemmänkin...


Ylös
   
ViestiLähetetty: To Marras 17, 2016 4:01 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Marras 02, 2010 3:07 pm
Viestit: 29
Intia on sen verran iso (eikös niitäkin ole jo yli miljardi?) että siellä varmaan riittää sisämarkkinoilla kysyntää eli ulkopuoliset leukkutarvitsijat on enempi kuriositeetti. Samaten netti ei ole ihan kaikilla saatavissa joten olisi hyvä löytää joku paikallinen luotettava kontakti joka kyselis ihan kivijalkaliikkeistä.

Luotettava siksi että tietäen intialaisen toimintatavan veikkaisin että tavaraa tai lupauksia varmasti tulisi mutta onko sitten sinne päinkään on toinen asia...


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)