Sisua.net
http://www.sisua.net/forum/

sm celect ei käynnisty
http://www.sisua.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=3053
Sivu 1/1

Julkaisija:  sisusm [ Ma Syys 21, 2015 7:05 am ]
Viestin otsikko:  sm celect ei käynnisty

Tietääkö kukaan mistä vois vikaa tonkia

-Sulakkeet ehjät
-Celectin valot pimeänä, ei kuulu napsetta kun kääntää virrat päälle mitä muissa
-Poksi käytetty korjattavana
-Sammutin solenoidi vaihdettu

Julkaisija:  juho [ To Syys 24, 2015 5:29 pm ]
Viestin otsikko:  Re: sm celect ei käynnisty

ilmeisesti pyörittää startilla? minkä oireiden takia boksi korjattu ja onko sen jälkeen toiminut kertaakaan? itse katsoisin ovatko hytistä moottorille tulevat johtoniput ehjiä, mulla oli nirhaantunut siitä moottorin kupeesta oikealta puolen autoa. missä päin olet?

Julkaisija:  sisusm [ Pe Syys 25, 2015 6:04 pm ]
Viestin otsikko:  Re: sm celect ei käynnisty

Kiitos vastauksesta!
Auto on ollu minulla pihankoristeena pari vuotta ja on täällä keski suomessa. Auto ei käynnistynyt ostaessakaan, oli kuulemma ajamalla paikalleen tuotu muttei enää käynnistynyt? Starttaa kyllä mutta ei saa ainetta kun celecti on pimeänä tosin poksinhan pitäs olla nyt ehjä. Celectin valot pitäs saaha pelaamaan ja napsaushan sieltä pitäs kuulua kun virrat vääntää päälle kun kaikki celectin valot palaa (tai pitäs palaa). Hapettumiakin voi olla monessa paikassa kun on pitkään auto seissy. Kopissa ei kuitenkaan ole mitään purkkia tai palikkaa mikä vois aiheuttaa että valot ei pala?

Julkaisija:  sisusm [ Pe Syys 25, 2015 6:08 pm ]
Viestin otsikko:  Re: sm celect ei käynnisty

Niin ja tosiaan tänään pikaisesti katoin ettei suurempia nirhaumia johtosarjoissa ollu..hyvin suojaputkissaan. Moottorin oikealla puolella (ennen kun johdot nousee koppiin) olevat kaksi liitintä vois olla celectin johtosarjaa? Täytyy nekin vielä aukasta.

Julkaisija:  juho [ Pe Syys 25, 2015 7:37 pm ]
Viestin otsikko:  Re: sm celect ei käynnisty

itse tuli käytyä aika kattavasti oman auton sähköt läpi, Sisulta saattaa vielä olla saatavilla sähkökirja jota suosittelen. Maksaa kai jotain pari sataa mutta siinä on kaikki tarvittava. Voin katsoa siitä jotain perusjuttuja mutta oma opus on tallilla, pääsen vasta viikon päästä käsiksi. En oikein ulkoa muista.Kaksi tai kolme litteää moninapaliitintä moottorin oikealla puolella on mittareita ja celectin sähköjä.

Netistä löytyy esim haulla "celect wiring diagram" kytkentäkaavioita joista voi olla apua.

Julkaisija:  sisusm [ La Syys 26, 2015 5:26 pm ]
Viestin otsikko:  Re: sm celect ei käynnisty

Olikos sinunkin autosta muuten celectin valot pimeänä kokonaan? Pitää käydä johdot läpi tarkemmin ja tutustua tuohon kaavioon jos sieltä löytyy solmukohtia mistä vikaa voisi etsiä. Ja jos tulee mieleen tai löydät kirjasta lisävalaisua niin kiitos jo etukäteen.

Julkaisija:  juho [ Pe Loka 02, 2015 10:50 pm ]
Viestin otsikko:  Re: sm celect ei käynnisty

sulakkeet F42 ja F43.Celect merkkivalot on johdoissa 381 ja 382 ja numerot on merkitty liitinten lähelle. Alustan johtosarjan liittimessä B, joka on 28-napainen muodoltaan lituskainen päistä pyöristetty, napa 25 on keltainen varoitusvalo ja 16 punainen ja 01 jännitteen syöttö virtalukolta. Noita liittimiä on useampia jotka eroavat ohjausnastojen osalta, tässä on kolme kpl. En tiedä onko tästä mitään apua, hieman hankalaa näin etänä.. yrittäisin aluksi selvittää tuleeko celect-boksille saakka ohjaussähkö. Noista nettikaavioistakin varmaan löytyy mihin boksin napaan se pitäisi tulla, sitten irrottaa sen liittimen boksilta ja kokeilee tuleeko liittimelle saakka sähköt kun kääntää virrat päälle. Onko tässä se versio jossa moottorinohjauksen syöttö on suoraan akulta, silloin akun luona on kaapeleissa sulakkeet, tarkista myös ne ja seuraa johdot boksille ja katso että sieltäkin löytyy 24 V. Maadoituskin voi kronata, maadoituskiskokokoelma on veemäisessä kolossa pääpiirikortin yläpuolella.

Julkaisija:  cc_ [ Ke Loka 07, 2015 9:01 pm ]
Viestin otsikko:  Re: sm celect ei käynnisty

Terve vaan,
onko sm:ssä päävirtakytkin sellaisessa purkissa kiinni? Jos on niin siellä on syöttökaapeleja pikku rengasliittimillä ja pari pääsulaketta. E-mallissa ainakin kuten juho sanoi niin akulta tulee osa sähköistä suoraan,katso nekin.
Siellä selectin boxin ulkopuolella oikeassa ylä kulmassa johtonipussa on maajohtimen sulake (5 amp?) joka kantsii tsekata myös.

Julkaisija:  sisusm [ La Loka 17, 2015 6:28 pm ]
Viestin otsikko:  Re: sm celect ei käynnisty

Kiitos neuvoista. Alan perata autoa näillä ohjeilla kun muilta töiltä ehtii.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/