Moottorin vaihto vanhempaan?

Leyland, Valmet, Rolls-Royce, Cummins, Mercedes-Benz, Volvo, Scania, Caterpillar ja muut viritykset

Valvoja: sisua

juho
Viestit: 124
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Moottorin vaihto vanhempaan?

Viesti Kirjoittaja juho »

Osaakos joku sanoa miten onnistuu moottorin vaihto vanhempaan päästöjen osalta? Pyörittelen ajatusta korvata -96:n Celect-versio mekaanisella ruiskutuksella varustetulla Cumminsilla vai torppaako tämä heti kättelyssä päästömääräyksiin?
Jasa
Viestit: 940
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Re: Moottorin vaihto vanhempaan?

Viesti Kirjoittaja Jasa »

Alusta numeron perusteella autosi vuosi malli määritellään ja mikä se laki sitten on ollut vuoden 96 tai sen jälkeen rekisteröityihin autoihin tuon päästönormien suhteen .Eli jos oikein tulkitsen tuota pykälää niin vaikka siellä olisi 0.680 Leyland niin päästöt ei saa ylittää päästömääräyksiä mitkä on asetettu voimaan 1996 tai sen jälkeen rekisteröityihin autoihin . Alusta numeroahan ne katsastuksessa syynää ei moottorin numeroa.Mutta toivotaan että vanhemmassa mallissa on olleet samat päästönormit kuin siinä celect mallissa ja se että ne täyttyvät vielä siinä vanhemmassa moottorissa. Eli tänä päivänä jos omistaa vanhan Sisun rungon ,missä on selkeästi runkonumero näkyvissä on n,s raha mies .Itellä vanha (vm 1975 )täydellinen Jyry-Sisun runko papereineen johon löytyy kyllä maakunnasta sen aikaista tekniikkaa mm (kokonainen etupää 3500€) (koko auto oli huutokaupassa 2500 €.).Tuon etu pään kun rakentelis tuohon runkoon niin vois tuon 3500€ ehkä pyytääkkin siittä jos se etu pää olis edes hieman halvempi kun oli kokonainen auto syksyllä eräässä huutokaupassa.Tiivistettynä .Älkää katkaisko niitä kuorma-auton runkoja ,sillä se runkonumero on arvokkaampi kuin se itse runko jos ei ole vero velkainen sellainen. Runko numerolla ei ole enään merkitystä jos se on katkaistu ,ja yleensä hytin takaa josta sitä on Suomen lain säädännösten mukaan melkoinen mahdottomuus enään lähteä liittämään siten että täyttää lain kriteerit ja saisi uudelleen rekisteriin .
Viimeksi muokannut Jasa, To Joulu 24, 2009 12:07 am. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Avatar
sisua
Site Admin
Viestit: 1814
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Re: Moottorin vaihto vanhempaan?

Viesti Kirjoittaja sisua »

...just tästä syystä nuo vanhemmat (katkaisemattomat :evil: ) Sisun rungot ovatkin arvossa arvaamattomassa ;)
Avatar
Komissarov
Viestit: 171
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Re: Moottorin vaihto vanhempaan?

Viesti Kirjoittaja Komissarov »

juho kirjoitti:Osaakos joku sanoa miten onnistuu moottorin vaihto vanhempaan päästöjen osalta? Pyörittelen ajatusta korvata -96:n Celect-versio mekaanisella ruiskutuksella varustetulla Cumminsilla vai torppaako tämä heti kättelyssä päästömääräyksiin?
Euro-2 tuli voimaan 1.1.1996. Ei taida mekaanisella ruiskulla oleva Cummelo täyttää sitä... :?
Vastaa Viestiin