97 E14 saapui taloon

SL, SK, SM, SN ja SR-sarjat

Valvoja: sisua

Fargo
Viestit: 25
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

97 E14 saapui taloon

Viesti Kirjoittaja Fargo »

Tulipa viimeinkin kunnollinen auto, sain väännettyä kotimaisen E14-Sisun pihaan. Olisihan noita löytynyt mutta vaatimukset sen verran tiukat varustelun osalta että meni kauan ennenkuin löytyi. Mieluiten olisin halunnut M-Jyryn muttei niitä ole enää missään, ainakaan sen kuntoisena että niillä voisi töitäkin tehdä.

Pitää siis olla nosturi, narulaitteet, vetovarustus, pitkä hytti ja 3-axl. Yllättävän hankala oli löytää noilla spekseillä edes Scaniaa tai volvoa, Aiemmin oli nokkamallin Scania mutta se tuli hävitettyä FH12 Volvon tieltä, Volvo vaihtui kun siinä oli makuuhytti. Nyt viimein päästy epäautoista eroon, Sisun huoltoa ja kunnostelua tässä aloitettu kun edellinen omistaja ollut lie aika huoleton. Autossa on alkuperäinen rasvari mutta tolkuton määrä vuotoja, viikon ajan ollaan vaihdeltu letkuja, annostelijoita ja liittmiä. Vielä ei ole löytynyt kuin yksi vaurio, takajousen riipuke teliin on ilmeisesti asennettu väärin päin. Riipukkeessa on ura jota pitkin rasvaputki kulkee mutta nämä ovat rikkoutuneet ja siksi korvattu nipoilla, toki sitten jätetty myös rasvaamatta. Muistikuva on että tuon pitäisi olla niinpäin että ura ja nippa olisi ulospäin mutta tässä ovat runkoa päin. Toinen jousentappi on jo syönyt reikänsä soikeaksi.

Aurinkolippa puuttuu, eikös näissä ole kaikissa se ollut?

Nopeudenrajoitin ei toimi lainkaan, piirturi näyttää nopeuden mutta siinäkin kello pimeänä.

Osia siis olisi ainakin hakusessa piirturi, aurinkolippa ja telin/jousen riippuke.
juho
Viestit: 119
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Re: 97 E14 saapui taloon

Viesti Kirjoittaja juho »

Onnea hankinnasta! Ei noita mainitsemallasi kriteereillä paljoa ole tarjolla. Kuva olisi kiva :-)
Fargo
Viestit: 25
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Re: 97 E14 saapui taloon

Viesti Kirjoittaja Fargo »

Kuvia en ole saanut laitettua, pahoittelut.

Nyt tuli ongelma, Sisu oli tyhjäkäynnillä ja tukijalat maassa+nosturi sivulla kun lakkasi käymästä.

Ei luvannutkaan, sitten kun yritettiin ulosotto päällä startilla pyörittää että saatais edes tukijalat ylös niin hörähtikin käyntiin ja saatiin pakettiin koko laite. Sammui kerran vielä ja lähti sahaamalla käyntiin eikä mitään ongelmaa.

Tänään aamulla käynnistyi ja toimikin ihan hyvin, saatiin kuormattua nosturilla mutta kun yritin lähteä pihasta niin pöts ja sammui. Pari kertaa lähti käintiin hetkeksi muttei jää käyntiin.

Vikakoodeja ei ole kuin se mikä tulee nopeusmittarilta/vss-anturilta koska piirturi on irti.

Nyt olis hyvät neuvot kalliita
Vastaa Viestiin