Sivu 1/1

A2 mallisen Vanajan kunnostukseen kaivataan apuja!

Lähetetty: Ma Heinä 19, 2010 6:14 am
Kirjoittaja JuizeR
Noniin, elikkäs A2:nen on nyt sen aikaa jo tallis majaillut notta ny olis aika aloottaa entisöönti. Vanaja on joskus reilu kymmenen vuotta sitten ajamalla talliin saatu, silloon siis entisöinti projekti jo alkanu mutta päässy vähä venymään.. :P Tarttis saada syyläri jostain ja uus katto joko tekemällä tai vaihtamalla jostain samanmoisesta. Löytyiskö täältä tietoa mistä kannattaisi syyläriä tai kattoa alata kyselemään? Tai löytyiskö täältä innokasta pelliseppää kattoa tekemään? Katon vaihto varmaankin onnistuisi itteltäkin, mutta on sen verran jokasuuntaan pyöreä ettei aivan naputtelemalla semmosta saa itte tehdyksi.. :D Onhan tossa toki muutakin paikkailua ja fiksailua mutta katto on varmaan se suurin operaatio. Siihen kun on nyrkin kokoisia reikiä päässy korroosio tekemään...

Re: A2 mallisen Vanajan kunnostukseen kaivataan apuja!

Lähetetty: La Elo 28, 2010 7:22 pm
Kirjoittaja sisua
Vastaus vähän viipyi, mutta nyt Vanaja kolahtaa omakohtaisesti, tuli selailtua Vanaja-osioita :mrgreen:

Onko kyse tälläisestä Vanajasta?

Alkuperäisen katon ja muiden vaikeiden muotojen korjaus onnistuu kaarijuotolla, jossa pelti ei vetele hitsauksen tavoin. Peltihitsauksessa kaarijuottoa kannattaa ehdottomasti kokeilla; lisätietoja: http://www.ohutlevy.com/MIG" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: A2 mallisen Vanajan kunnostukseen kaivataan apuja!

Lähetetty: Ke Syys 01, 2010 3:36 pm
Kirjoittaja JuizeR
Kyllä, juurikin samanlainen vehje olis projektina. Ja katon paikalleen hitsailu onnistuu varmasti. (Isännällä kokemusta siitä enempi..) Mutta kattokun on päässyt niin lahoksi että se pitäisi vaihtaa/tehdä kokonaan uusiksi, ja pyöreät muodot vähän aiheuttaa ylimääräistä jännitystä. Toki englanninpyörä tms. olis kova sana, mutta ovat vähä hintavia yhteen projektiin..

Re: A2 mallisen Vanajan kunnostukseen kaivataan apuja!

Lähetetty: To Syys 02, 2010 9:49 am
Kirjoittaja planeettanapa
Jos tekee itse englanninpyörän? Sehän on vallan yksinkertainen laite. Tai sitten jostain vastaavasta autosta, kuten Volvosta leikkaa katosta sopivat muoto palat, jotka liimailee sitten Vainajan katoksi.

Re: A2 mallisen Vanajan kunnostukseen kaivataan apuja!

Lähetetty: To Syys 02, 2010 10:52 am
Kirjoittaja sisua
Hyvä idea - katon muotoja voi hakea sopivista autoista romuttamoilta ja sitten vaan cutting and welding ;)
Minultakin joutaisi vara-Kontion katto elimen luovuttajaksi Vanajalle; silloin siihenkin Vanajaan tulisi Sisua :mrgreen:

Re: A2 mallisen Vanajan kunnostukseen kaivataan apuja!

Lähetetty: To Syys 02, 2010 12:14 pm
Kirjoittaja JuizeR
Juu, kyllähän sitä englanninpyörääkin kokeiltiin tehdä huonolla menestyksellä.. Pitääs olla käsivarren paksuista umpirautaa runko siihen vehkeeseen, ettei eläisi pellin mukana kun koettaa pyöristellä. Ja ne rullat siihen pyörään onkin sitten eri juttu. Nettiä selailin kun englanninpyörää väsäiltiin niin pelkät rullat maksoi jo monta sataa, eikä laakeri viritykset oikeen meinannu toimia.. :D Jyry Sisujen kattoja oon vähä koettanu kattella josko niissä olis kans pyöreyttä joka suuntaan tarpeeksi, muttakun ei näistä tiedä.. Mikäpä olis paras vaihtoehto katon luovuttajaksi Sisun mallistosta? Karhu, Jyry vai...?