Sr hytin jousitus

Muu tekniikkaan liittyvä kuten sähkökytkennät, pneumatiikka, runko, hytti, maalaus, jne. / Others like el-diagrams, pneumatics, frame, cabin, painting, etc.

Valvoja: sisua

SR-300
Viestit: 139
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Sr hytin jousitus

Viesti Kirjoittaja SR-300 »

Taitaa toi SR:n hytin (taka)-jouset ja iskarit olla aika finaalissa kun lyö pohjiin jatkuvasti.Uusia jousia saa varmaan teetettyä, mutta onko joku kokeillut laittaa niitten tilalle ilmapussit, jostain uudemmasta ohjaamosta siis....?

Neliveto Sisu
Viestit: 373
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Re: Sr hytin jousitus

Viesti Kirjoittaja Neliveto Sisu »

Muistaakseni uusia jousia saisi vielä ihan alkuperäisenä varaosana Sisulta, tosin halvemmaksi saattaa tulla jos teetättää jossain muualla. Muistaakseni oli aika hintavia kun niitä projekti SL 170 4x4:seen Hartikaisesta kyselin, selvittiin kuitenkin pelkillä ohjaamon iskunvaimentajilla.

En ole kuullut olisiko joku rakentanut SR:ään ilmajousitusta ohjaamojousien tilalle, voi olla että on joku sen tehnytkin. Tietysti kun suunnittelee kunnolla ja muutenkin muutostyöt miettii alusta asti järjen kanssa ja tekee huolellisesti niin ei luulisi loppujen lopuksi olevan kovin vaativa urakka tuo ohjaamojousien muuttaminen mekaanisista ilmajousitukseen. Esim. kotimaisella ohjaamolla olevasta E-sarjalaisesta voisi ottaa todennäköisesti mallia ja ehkä osiakin jotka sopii SR:ään, epäilen ettei ainakaan uudemman auton runkoon kiinni tulevat osat välttämättä sovi paikoilleen SR:n runkoon, mutta mistäs sitä Sisusta tietää vaikka sopisi, monia osia käy päikseen uudemmista ja vanhemmista autoista ja eroa ei oikeastaan huomaa ettei osa ole alunperin kyseisen mallin autosta, ainakin SL:ssä on muutamien alustan osien osalta näin. Toki S-sarjalaisissa kaikissa taitaa olla osia jotka käyvät keskenään suoraan eri mallin autoihin, se on tainnut toki olla ideanakin S-sarjan suunnittelussa
Entisöintiprojekti: Sisu SL 170 4x4 VK 4600 -85 (Ensimmäinen valmistunut yksilö kahdeksasta valmistetusta)
Työkone: Valtra 6750 HiTech + Valtra/Quicke 960 -etukuormain -02

SamppaP
Viestit: 174
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Re: Sr hytin jousitus

Viesti Kirjoittaja SamppaP »

Kotimaisessa E-sarjassa on kierrejouset joka nurkassa, taitaa SM ja SR etupäässä olla vain puslat?

Power truck showssa oli Kuljetusliike Markus Hännisen omistama SM Sisu, sitä tutkailin niin siinä oli takapäässä ilmapussit.

Tuskin on edes paha homma rakennella, ilmesesti palkeet paikoilleen ja tasonsäätöventtiili ohjaamaan painetta?

Vastaa Viestiin