Kierroslukumittarin pyöritysakseli

Muu tekniikkaan liittyvä kuten sähkökytkennät, pneumatiikka, runko, hytti, maalaus, jne. / Others like el-diagrams, pneumatics, frame, cabin, painting, etc.

Valvoja: sisua

Avatar
Kontio
Viestit: 674
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Kierroslukumittarin pyöritysakseli

Viesti Kirjoittaja Kontio »

Kerron tämän vinkiksi muille jotka tuskailee toimimattoman kierroslukumittarin kanssa valmetin moottoreissa joissa on Simssin ruiskutuspumppu.
Omasta karhusta lopetti kierrolukumittari toimimasta syksyllä, ja syyksi paljastui jälleen kerran se "akseli" joka tulee sieltä pumpun perästä ja joka pyörittää sitä kulmavaihdetta. Olin jo aikaisemmin sepittänyt sitä akselia hitsaamalla, eli sitä jatkettiin. Sillä korjauksella se toimi hetkenaikaa, kunnes taas lopetti toimintansa.
Se reikä minne tuo akseli työnnetään oli kulunut pyöreäksi ja sen takia vanha akseli ei pyörinyt.
Sitten jostain sain päähäni idean kokeilla että kuinka syvä tuo reikä on, joten kun mittailin rautanaulan halkaisijoita, niin niittenhän mitta sopi heittämällä tuonne reikään ja tämän rautanaulan avulla pystyin varmistumaan siitä että se pyörittäja napa tosiaan pyörii moottorin toimiessa, -ettei siis ole mitään syvemmällä pumpussa olevaa vikaa. Ja sillä naulalla sain mitan siitä syvyydestä että kuinka pitkä uudesta akselista tehtäisiin.

Alkuperäinen sepitetty akseli on pituudeltaan 38mm ja uusi akseli on 60 mm pitkä.
Tuon uuden akselin leikkautin laserilla ruostumattomasta ja hyvä tuli, ainoastaan pientä kulmien viilausta niin se meni paikoilleen. Ja nyt toimii mittari taas kuin uusi :D

Tässä kuva vanhasta ja uudesta akselista.
Liitteet
Pyöritysakseli
Pyöritysakseli
IMG_3181.JPG (56.58 KiB) Katsottu 2481 kertaa
Avatar
at7
Viestit: 569
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Re: Kierroslukumittarin pyöritysakseli

Viesti Kirjoittaja at7 »

paljonko tuli a.o. palanen maksamaan? missä teetätit?

Minulla on tällä hetkellä hukassa se välimutteri, jossa on oikean ja vasenkätiset jengat.
Avatar
Kontio
Viestit: 674
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Re: Kierroslukumittarin pyöritysakseli

Viesti Kirjoittaja Kontio »

Tuon leikkautin töiden yhteydestä tutuksi tulleella metallipajalla joka sijaitsee Purmolla. Ja sitten tuo tuli vielä "siinä sivussa" muiden töiden joukossa, kun työmaalle leikkautettiin levyä :wink:
Eli hintaa ei ole tiedossa.
Vastaa Viestiin