SL 170 4x4 nopeusmittari

Muu tekniikkaan liittyvä kuten sähkökytkennät, pneumatiikka, runko, hytti, maalaus, jne. / Others like el-diagrams, pneumatics, frame, cabin, painting, etc.

Valvoja: sisua

Tiri57
Viestit: 3
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

SL 170 4x4 nopeusmittari

Viesti Kirjoittaja Tiri57 »

4x4 vm 1985 , sähköinen VDO , vaihdelaatikossa vasemmallapuolella ylhäällä punainen osa , jossa keskellä kuin ruuvimeesselin tasainen kärki joka pyörii ajaessa ja terän ulkopuolella tiheä kierre kuin vaijeria varten.ei ole irrallisia sähköjohtoja siinä lähellä.
Kuinka nopeusmittari toimii , ja mistä puuttuvia osia ?
Neliveto Sisu
Viestit: 486
Liittynyt: To Huhti 30, 2020 4:14 pm

Re: SL 170 4x4 nopeusmittari

Viesti Kirjoittaja Neliveto Sisu »

Vähän vanha viestiketju toki, mutta voinee kai tähän silti vastata jos siitä jotain apua silti olisi. Ainakin tässä omassa entisöitävänä olevassa SL 170 4x4:ssa on nopeusmittari sähköinen ja VDO:n anturi sille on. Nopeustiedon anturi saa jakovaihteistosta taka-akselin kardaanin lähdön oikealta puolelta. Nopeusmittarille on paikka myös päävaihteiston vasemmalla puolella kardaaninlähdön juuressa, mutta käsittääkseni jakovaihteiston aluevaihteen (nopea/vapaa/hidas) takia nopeustieto tulee ottaa jakovaihteistosta. Se kuvailemasi "terä" pyörittää nopeumittarin anturin sisällä olevaa "lähetintä". Anturi itsessään on reilut 5 cm pitkä ja sen päähän tulee ohut nelinapainen sähkökaapeli. Voi hyvinkin olla että siun autosta on jossain vaiheessa nopeusmittari poistettu käytöstä jonkin syyn takia. Tässä projektiautossa se oli tehty katkaisemalla anturin kaapeli, ilmeisesti aiemman omistajan tekemien muutosten yhteydessä. Tämä auto oli siis rekisteröity kuorma-auton alustalle rakennetuksi työkoneeksi jolloin siinä ei ilmeisesti ole tarvittu ajopiirturia ja se oli tehty toimimattomaksi katkaisemalla nopeusmittarin anturin johto sekä kaksi ohutta sähköjohtoa piirturista.

Muistaakseni nopeusmittarin anturia, joka sinulta siis ilmeisesti puuttuu oli ainakin vielä viime vuonna saatavissa Hartikaisesta alkuperäisenä varaosana. Hintaa en enää muista
Entisöintiprojekti: Sisu SL 170 4x4 VK 4600 -85 (1/8)
Työkone: Valtra T170 ClassicHiTech -05

You Tube -kanava: https://www.youtube.com/channel/UCBRWGY ... -LGn6NbRYQ
SR260
Viestit: 59
Liittynyt: Ke Marras 04, 2020 9:46 am

Re: SL 170 4x4 nopeusmittari

Viesti Kirjoittaja SR260 »

Mulla niin toi Kienzle tekee sen että tasaisin välein viisari pomppii tonne vajaa 30:iin, ja siinä välissä ei tapahdu mitään, ei nopeutta eikä km. laske. Onko anturissa / johdoissa vikaa, vai meneekö piirturi vaihtoon?
Vastaa Viestiin